Musaca cu paste

La o revizuire mai amanuntita prin caietele mele,am observat ca multe retete le am nepostate,cred ca nu am avut timp,nu stiu de ce!!
Astfel de musaca,tin minte din copilarie ca era o delicatesa cand ne facea mama si tare buna mai era!
Eu acum pentru ca am avut putina carne si pentru ca am dovleac din belsug,am adauga aici si foarte buna a fost combinatia!
AVEM NEVOIE DE:
250g carne tocata de curcan
1felie de dovleac
1cartof
4catei de usturoi
sare
piper
1ceasca suc de rosii
1punga cu paste
2oua
200g cascaval sau mozzarella
CUM SE PROCEDEAZA:
Amesteci carnea cu dovleacul si cartoful curatate si rase,usturoiul pisat,sare,piper,verdeata,apoi rastorni in tigaia cu ulei incins si amesteci mereu
Dupa ce carnea s-a albit si a scazut sucul din toata compozitia,adaugi sucul de rosii,lasi sa fiarba 5-10min apoi condimentezi dupa gust si lasi deoparte
In tava de yena unsa cu unt din belsug,pui 1/2 din pastele fierte si scurse,rastorni carnea,nivelezi
deasupra pui ouale batute cu putin cascaval ras
acoperi cu restul de paste
si la cuptor 20min;cand e aproape gata,scoti tava,pui deasupra restul de cascaval si lasi cateva minute la cuptor sa se gratineze
Dupa ce s-a racit putin,tai si pui pe farfurie alaturi cu salata de varza rosie
Super bun!





  

0

Chec fara gluten cu portocale

De aceasta data nu am folosit mix de faina speciala,doar faina de migdale care se stie ca nu contine gluten!
AVEM NEVOIE DE:
2portocale
5oua
2cani faina de migdale
Aici vreau sa fac o observatie,faina de migdale nu este aceeasi cu pudra de migdale de la magazin;este o faina alba,fina,care este folosita in pregatirea macarons-ilor,asa ca cine doreste sa faca acest chec,nu va recomand pudra de migdale pentru ca nu va reusi.

1cana zahar pudra
1/2lingurabicarbonat
un praf de sare
stafide sau alte fructe uscate,optional
CUM SE PROCEDEAZA:
Portocalele spalate bine cu detergent de vase apoi clatite,pentru ca toata lumea stie,toate citricele si nu numai,sunt stropite cu diferite substante pentru a rezista saptamani,sau luni intregi
Deci dupa ce sunt spalate,le pui intr-un vas cu apa si le lasi sa fiarba 2h incet
Dupa acest timp le scoti,dupa ce s-au racit le tai in sferturi
apoi le pui in blender si le pasezi fin
scoti pasta intr-un bol si o lasi deoparte sa se raceasca
In castron mixezi ouale foarte bine cu un praf de sare si zahar iar dupa ce si-au dublat volumul,adaugi faina,bicarbonatul iar la final pasta de portocale si stafidele
Rastorni in tava cu hartie de copt si la cuptor 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit scoti pe un platou,pudrezi cu zahar si tai

0

Chec fara gluten cu roscove

Am achizitionat din nou alimente speciale si trebuie sa fac cate ceva cu ele pentru ca daca vin copiii sa stiu exact cum se comporta fiecare aliment si cat de reusita e reteta dar mai ales cat de buna este!!
AVEM NEVOIE DE:
1plic mix faina fara gluten pentru chec
165ml apa
60g margarina
2oua
2linguri pudra de roscove
CUM SE PROCEDEAZA:
Rastorni faina in cuva robotului,adaugi apa,ouale batute,margarina apoi lasi sa se mixeze 10min.

Pui in tava cu hartie de copt,opresti 3-4linguri si amesteci cu pudra de roscove apoi rastorni deasupra
La cuptor lasi 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit scoti pe un platou,pudrezi cu zahar apoi tai

0

Cartofi gratinati

Am curatat intr-o zi cartofi,nici nu mai stiu pentru ce iar eu cu gandurile mele prin tari straine,m-am trezit ca aveam cartofi curatati mai multi decat aveam nevoie!!!
Acum,ce sa fac cu ei??m-am uitat prin frigider,am scos ce aveam si am facut o delicioasa "mancarica"!!
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi
4ciuperci
1/2piept de pui(nu de kg ci dintr-un piept)
200g cascaval
sare
piper
50g unt
1felie de kaizer
CUM SE PROCEDEAZA:
Cartofii curatati,spalati,taiati cubulete,fierti in apa cu 1lingura vegeta apoi scursi,pui jumatate din ei intr-un vas termorezistent uns cu unt
presari deasupra putin piper apoi adaugi pieptul facut la gratar si taiat suvite
ciupercile si felia de kaizer de asemenea puse pe gratar si taiate
acoperi cu jumatate din cascavalul ras,apoi restul de cartofi,restul de cascaval,acoperi cu capacul din dotare sau folie de aluminiu daca nu are si la cuptor 20min.
Dupa acest timp descoperi si mai lasi cateva minute sa se rumeneasca
Servesti cald cu salata verde! Deliciu!!

0

Piept la gratar cu legume si orez

Am gasit la Kaufland pungi cu legume si orez,Rizoto scrie pe ea,am luat pentru ca tot ce apare nou,cumpar sa vad cat e de bun produsul
M-am gandit cum sa folosesc si doar la gratar de pui mi-a fost gandul, asa am facut iar rezultatul a fost unul super bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1piept de pui
1punga mix de legume si orez
sare
piper
oregano
ulei de masline
1/2lamaie
50ml vin alb
CUM SE PROCEDEAZA:
Pieptul feliat,il pui intr-un bol cu sare,piper,putin oregano,zeama de lamaie(daca lamaia e prea zemoasa,pui mai putin),4linguri ulei de masline,amesteci totul bine ca fiecare bucata de carne sa fie condimentata,apoi acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi
Intr-un vas pe foc pui 2linguri ulei de masline,rastorni punga fara s-o lasi sa se dezghete,adaugi 50ml vin si 100ml apa ar dupa cateva clocote timp in care s-a evaporat alcoolul,acoperi si asi sa scada,amestecand din cand in cand;dupa ce orezul este fiert,condimentezi si opresti focul
Pui pieptul pe gratarul Tefal
lasi cate 1min pe fiecare parte apoi le scoti
Pe farfurie pui pieptul la gratar alaturi de legume


0

Sarlota picanta cu fructe

Sarlota este un desert frantuzesc,dupa care toti francezii sunt topiti mai ales vara,nu le lipsesc din frigider;ei bine vreau sa va spun ca si eu m-am molipsit de la ei pentru ca este cel mai simplu,gustos si racoritor!
Reteta asta nu-i atat de simpla ca celelalte retete pe care le am dar aveam o ciocolata cu chili si m-am gandit s-o folosesc aici,rezultatul unul super bun,sa nu va ganditi ca va arde gura de la chili,nu in nici un caz!!
AVEM NEVOIE DE:
20piscoturi
100g ciocolata cu chili
200g ciocolata cu lapte
100g ciocolata neagra pentru decor
4oua
125g unt
100g zahar
250ml frisca lichida
2linguri apa
1cutie compot de piersici Sun Food
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti cele 3ciocolati(cu chili si cu lapte)intr-un vas pe bain marie,dai vasul deoparte,adaugi untul cubulete,amesteci energic si lasi sa se raceasca
Intr-un vas tot pe bain marie freci galbenusurile cu zahar si 2linguri cu apa iar dupa ce ai obtinut o compozitie spumoasa amesteci cu ciocolata iar dupa ce s-a racit incorporezi usor frisca batuta
Scoti piersicile din cutie,zeama de la compot o rastorni intr-un bol,inmoi piscoturile apoi capitonezi o forma cu ele
Dupa ce ai acoperit toate golurile cu piscot,rastorni jumatate din crema,deasupra pui piersici,acoperi cu restul de crema si piscoturi tot la fel acoperind toate glurile
Presezi putin cu palmele apoi acoperi cu cu capacul din dotare al formei sau pui o farfurie direct peste piscoturi si la frigider pana a doua zi
Pentru decor topesti pe bain marie ciocolata neagra in 2linguri de frisca lichida,dupa ce s-a topit si ai omogenizat,torni peste sarlota incepand din mijloc si pui deasupra piersici dupa care lasi din nou la frigider pana in momentul servirii

0

Chec cu albusuri si nuca

Din nou s-au strans albusuri la congelator si din nou fac acest chec care-mi place foarte mult si l-as manca non stop!
AVEM NEVOIE DE:
1cana cu albusuri(am avut 12)
1cana cu faina
1cana cu zahar
1/2cana ulei
2lingurite praf de copt
2linguri cacao
arome
miez de nuca taiat
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine albusurile cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin,dupa ce s-au format creste lucioase adaugi uleiul tot cate putin mixand energic apoi faina cu praful de copt si amesteci usor cu o spatula
Dai deoparte jumatate din compozitie si una o amesteci cu cacao iar in cealalta amesteci aromele preferate
Intr-o tava cu hartie de copt pui intercalat una peste alta incepand din mijloc,cate o lingura din fiecare aluat
Cand ai ajuns la final,faci un desen cu ajutorul unei scobitori apoi deasupra pui miez de nuca
Lasi la cuptor 40min la foc mic iar dupa ce s-a racit scoti checul pe un platou si-l tai

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme