Negresa cu fructe

Am facut negrese dar fara fructe,acum daca tot am la congelator tot felul de fructe,am pus dar imi pare rau ca s-au lasat,in rest e super buna;cred ca mai fac in curand!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata Poiana
1pachet de unt
5oua
250g zahar
1plic praf de copt
esenta de vanilie
200g faina
1cana visine congelate
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti ciocolata pe bain marie impreuna cu untul,amesteci bine cu telul iar dupa ce s-a racit adaugi vanilia
Faci o crema fina din oua,zahar si un praf de sare,incorporezi ciocolata racita,amesteci usor apoi cu faina si praf de copt
Rastorni in tava cu hartie de copt,deasupra pui visinile si la cuptor lasi 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit scoti din tava,pudrezi cu zahar,tai si pui pe farfurie

  

1

Somon cu mix de ciuperci si sos de piper rosu

Am fost cu fetele sa le arat Moll-ul nostru dar nu prea au fost incantate pentru ca in comparatie cu cel din Roma,este mic si aglomerat bineinteles si asta pentru ca multe persoane gasesc loc de plimbare acolo,mai stau si prin mijloc sa povesteasca ce au visat noaptea,adevarul ca si pe mine m-a enervat situatia!!
Am intrat unde alt-undeva decat la mancare,eu capul rautatilor dar bine am facut pentru ca am cumparat peste proaspat adus,somon si ciuperci deosebite cu care am pregatit aceasta reteta super,mega gustoasa!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg somon
ciuperci champignon brune
ciuperci urechi de lemn
ciuperci shimeji albe
50g unt
50ml vin alb
sare
piper
oregano
ulei de masline
1lamaie

SOS:
1lingura piper rosu boabe
150ml vin alb
1lingura coniac
200ml smantana lichida
1lingurita mustar Dijon cu boabe
sare
DECOR:
sare de Himalaya neagra
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui somonul intr-un vas,adaugi sare,piper,putina zeama de lamaie,3-4linguri ulei de masline,amesteci usor,acoperi si lasi la frigider pana a doua zi 
In tigaia cu unt pui ciupercile brune spalate si taiate in jumatati,urechile de lemn si shimeji spalate si oparite mai putin de 1min.in vase separate,dupa cateva minute adaugi vinul iar dupa ce a scazut condimentezi cu sare si piper,adaugi oregano,amesteci si lasi deoparte cu capac
Pentru sos pui intr-un vas vinul,cand incepe sa fiarba adaugi coniacul si lasi pe foc pana scade la jumatate,adaugi smantana incet si amesteci cu telul,lasi pana se ingroasa putin,adaugi mustarul si piperul rosu apoi dai deoparte
Rastorni in tava pestele cu sosul lasat,,acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 15min apoi descoperi si mai lasi 15min sa se rumeneasca.
Pui pe farfurie o bucata de peste,alaturi ciuperci,deasupra sos,o felie de lamaie si pe farfurie pe portiunea goala,sare neagra,
Elisabetei i-a placut la maxim!!



  


0

Flori cu nutella

Am vazut pe un grup culinar unde sunt inscrisa aceste flori si le-am facut fetelor dar pacat ca nu au fost mai multe!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foietaj
1borcan Nutella
2-3linguri unt de arahide
1galbenus
CUM SE PROCEDEAZA:
Intinzi aluatul pe masa,il tai in patrate de 8-9cm,ungi marginile patratelor cu galbenus,in mijloc pui 1lingurita nutella,deasupra 1/2lingurita unt de arahide,
aduni marginile ca o bocceluta,o intorci pe masa si o aplatizezi cu palmele cu grija sa fie bine sigilata,pana rezulta un cerc,pui acest cerc pe o foaie de copt taiata mica,faci apoi 8taieturi incepand de la mijloc spre margine dar atentie mijlocul nu trebuie taiat!!

  apoi fiecare fasie o intorci cu taietura in sus,pui floarea cu tot cu hartie in tava pe hartie de copt(deci sunt 2hartii de copt),ungi cu galbenus si la cuptor 15min la foc mare
Dupa ce am taiat patratele,mi-a ramas o fasie mai lunga de aluat,am taiat-o in doua,am pus nutella pe mijloc,am acoperit cu alta fasie,am sigilat marginile,am facut o taietura pe mijloc apoi am procedat la fel cum se fac minciunelele sau scovergile cum se numesc prin alte locuri;m-am chinuit putin pentru ca aluatul se incalzise si era lipicios,curgea nutella dar in final am reusit spre incantarea fetelor!
 

0

Amandina reinventata

Eeee ce sa va spun,acest merit nu este al meu si nici ideea;fetele mici (nepoatele),m-au intrebat ce dulce imi place cel mai mult si eu bineinteles am spus amandina pentru ca asta-i realitatea dar nu orice amandina ci adevarata amandina insiropata si aromata exact cat trebuie.
Ei bine dupa o discutie mai lunga cu fetele,au mers la mami lor si nu au lasat-o pana nu s-a apucat sa-mi faca amandina mea;wow,ce era in bucatarie,nici nu vreau sa va spun,dar pana la urma rezultatul a fost super bun!
Nu va asteptati sa fie reteta originala,de aceea se numeste reinventata!!

AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
170g zahar
3linguri apa fiarta
3linguri ulei
3linguri cacao
8linguri faina
1plic praf de copt
un praf de sare
SIROP:
1cana cu apa
3linguri zahar
2plicuri cappuccino clasic
esenta de rom
CREMA:
1pachet de unt
100g zahar pudra
2linguri cacao
esenta de rom
GLAZURA:
200g ciocolata alba
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Mixezi albusurile cu zahar adaugat treptat iar in timp ce mixezi adaugi cate o lingura de apa,galbenusurile frecate cu ulei iar la final faina amestecata cu praf de copt,cacao,cernute si amesteci usor cu o spatula
Rastorni in tava 24x30 cu hartie de copt si la cuptor lasi 30min

Pentru sirop pui ingredientele intr-un vas mic pe foc mai putin romul iar dupa ce s-a racit adaugi esenta de rom
Pentru crema,freci untul cu zahar pana rezulta o crema fina,adaugi cacao iar la final rom
Blatul dupa ce s-a racit,il tai in trei foi pe orizontala,pui crema intre ele insiropate,presezi putin ultima foaie cu palmele apoi tai prajitura in cuburi,le pui intr-un vas,adaugi peste ele siropul ramas,dupa ce a absorbit siropul,pui si glazura din ciocolata alba sa curga pe margini.
Nerabdarea a fost prea mare de aceea  nu a lasat sa se raceasca, sa mixeze frisca apoi sa orneze frumos cu poshul deasupra

Multumesc fetelor mele Mihaela,Livia si Elisabeta!!
   
0

Carnaciori in foietaj

Am facut aceasta reteta cu multi ani in urma dar daca tot sunt nepoatele la mine,am facut impreuna si daca tot a trebuit sa pregatesc pentru provocarea Weekend cu spor unde gazda este nimeni alta decat draga mea prietena,scumpa si iubita MONICA HOROIU,din retetele propuse,am ales ceva mai simplu sa putem lucra impreuna!
Multumesc Monica pentru aceasta oportunitate!
 AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foietaj
5carnaciori
1ou
seminte de pus deasupra
CUM SE PROCEDEAZA:
Intinzi aluatul pe masa,tai pe latime fasii late de 1cm,apoi infasori carnaciorii taiati si ei lungi de 5cm.
Pui carnaciorii in tava pe hartie de copt,ungi deasupra cu galbenus si presari seminte
Lasi la cuptor 15min la foc mare,scoti pe platou si pui ketchup
Dupa munca vine si rasplata pentru fete


 
0

Mille feuille

Mille feuille sau Torta Napoleon,este nelipsita din bucataria franceza doar ca eu nu am montat exact cu originalul,pentru ca sincera sa fiu nici nu stiu cum s-ar putea manca acest desert la inaltimea care este in original!
Pentru ca nimeni nu stie exact reteta originala,eu am folosit o crema care le place nepoatelor,doar  pentru ele am facut asa ceva, oricum nu au ramas nemancate!!!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet de foietaj
2linguri zahar
1cana coacaze rosii
CREMA:
200g unt
100g zahar pudra
2linguri cacao
esenta de rom
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci o crema fina din unt frecat la temperatura camerei cu zahar,adaugi la final cacao si rom iar dupa ce totul este omogenizat,lasi la frigider pana la momentul intrebuintarii
Intinzi foietajul pe masa,tai patrate de 6x6cm,le pui in tava pe hartie,deasupra presari zahar,iar dupa 5-6min cand sunt rumene le scoti
S-au ridicat la cuptor iar eu am crezut ca se lasa dar nu a fost asa,puteam sa-mi dau seama ca doar nu-i prima data cand coc foietaj;deci daca cineva doreste asa ceva,foile le coci intre doua tavi,cu hartie deasupra,adica pui o foaie intreaga sau taiata cum am facut eu pe hartie de copt,presari zahar,acoperi cu alta hartie iar deasupra pui o alta tava cat sa cuprinda toata foaia apoi o coci iar ca sa fie rumenita(fiind acoperita nu se rumeneste)intorci foaia cu atentie si tot asa acoperita ,mai lasi in cuptor cateva minute!
Pui pe  platou un patrat,eu am lovit usor suprafata sa se sparga,pui apoi 1-2lingurite cu crema,peste crema coacaze,acoperi cu alt patrat,iar cand le termini pe toate,le pudrezi cu zahar


 
 
0

Stea cu ciocolata si fructe tropicale

Am gasit tot la LIDL o asemenea forma,am luat-o si hai sa-i fac proba;bineinteles ca prima s-a dus la galeata cum fac eu de regula fara sa gandesc,asa ca am repetat dar de aceasta data alta reteta.
Finalul a fost unul de exceptie si foarte gustos.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g ciocolata Poiana
100ml lapte
100g unt
4oua
50ml suc de portocale
150g faina
1lingurita praf de copt
coaja de lamaie si portocala confiata
150g zahar
CREMA:
200ml frisca lichida Meggle
200g ciocolata 
1lingurita ghimbir ras proaspat
1cutie compot de fructe tropicale Sun Food
 CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti intr-un vas pe foc ciocolata in lapte si unt,amesteci bine apoi dai deoparte sa se raceasca
Bati albusurile spuma cu zahar,adaugi galbenusurile pe rand,
ciocolata bine racita,sucul de portocale,coaja confiata,amesteci usor la viteza mica iar la final faina cu praful de copt amestecand cu o paleta
Rastorni in forma de stea unsa si tapetata cu faina si la cuptor va sta 40min la foc mic
Pentru crema,pui 100ml frisca intr-un vas pe foc iar cand a ajuns la temperatura de fierbere,dai deoparte si rastorni in bol peste 100g ciocolata rupta,amesteci bine sa se topeasca iar dupa ce s-a racit bine mixezi si adaugi ghimbirul
Blatul racit il tai in trei foi pui prima foaie pe un platou
crema intre foi cu fructe peste crema,ultima foaie o presezi usor cu pamele apoi lasi la frigider pana a doua zi.
Topesti restul de ciocolata in restul de frisca lichida,amesteci bine apoi torni peste tort incepand de la mijloc,sa cada peste margini apoi finisezi cu o spatula
Pui deasupra restul de fructe ramase si razi ciocolata alba cu aspect de ninsoare.
Pui din nou la frigider pana in momentul servirii



 

0

Salata de macrou marinat cu rosii si crutoane

MONICA HOROIU si Weekend cu spor scrie si pe aceasta reteta care mi-a placut foarte mult.
AVEM NEVOIE DE:
macrou marinat
rosii cherry
2-3felii de paine prajita
1ceapa
sare
piper
ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron pui pestele curatat de oase si rupt bucati mai mici,rosiile spalate si taiate jumatati sau sferturi,painea taiata cubulete,ceapa curatata si taiata julien

adaugi sare,piper,ulei,amesteci totul,lasi deoparte cateva minute apoi servesti in bol
Ne-a placut foarte mult,multumesc Monica!

 
 
 
0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme