Flan cu lapte de cocos

Imi plac mult astfel de creme,acest flac se aseamana cu crema de zahar ars dar e mai onctuoasa,mai densa si cremoasa si are o aroma intensa de lapte de cocos
Intr-un cuvant,un deliciu!
AVEM NEVOIE DE:
6oua
1cutie lapte condensat De Latte
1cutie lapte de cocos
200ml frisca lichida
esenta de vanilie
un praf de sare
200g zahar
70ml apa
Pentru sos de zmeura:
1cana cu zmeura
2linguri zahar
CUM SE PROCEDEAZA:
Faci un caramel auriu din apa si zahar,imparti in forme mici si le misti in asa fel ca sa fie acoperit fundul si peretii apoi lasi deoparte
Bati usor ouale cu cele doua cutii cu lapte,frisca,vanilie si sare,treci prin sita compozitia sa nu ramana urme de la oua apoi umpli formele
Le pui intr-o tava,adaugi in tava apa fierbinte sa ajunga pana la jumatatea formelor si la cuptor la foc mediu 40min
Dupa ce s-au racit rastorni pe farfurie trecand cu cutitul daca e nevoie in jurul flanului,sau se serveste direct din forma
Pentru zosul de zmeura,pui intr-un vas mic pe foc zmeura si amesteci pana se inmoaie,treci prin sita  apoi piureul il pui din nou pe foc cu zahar si lasi 4-5min apoi dai deoparte
Dupa ce ai rasturnat flanul pe farfurie,pui deasupra sos

0

Tort cu ciocolata si menta reteta 2000

Pentru ca tot a fost sarbatoarea noastra cu anii de casatorie,pentru ca tot am implinit 6ani de cand mi-am facut blogul si pentru ca in acesti ani am strans 2000 de retete,am pregatit acest delicios tort.
Nu vreau laude,nu vreau aplaude,doar sa-mi fie respectata munca,pentru ca numai cine nu gateste nu stie ce inseamna sa stai in bucatarie cand sunt 35de grade cu plus afara
Este adevarat ca nu ma obliga nimeni,nici nu fac asta pentru bani,poate ca as fi facut-o cum marea majoritate din prietenele mele isi castiga existenta din blog,dar nu stiu,e prea complicat pentru mine,asa ca eu gatesc cu dragoste,scriu retetele pentru copiii mei,pentru familie,prieteni si cine mai doreste cate o reteta!!!😍😍😍😍
Atunci
LA MULTI ANI NOUA!!
La multi ani mie si La multi ani blogului!!


 AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
350g biscuiti Oreo
100g unt

CREMA:
500g mascarpone(eu am avut Philadelphia)  
170g ciocolata alba
150ml lichior de menta
200ml frisca lichida
10g gelatina
 GLAZURA:
100g ciocolata neagra
3-4linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Pisezi biscuitii in robot,adaugi untul topit,amesteci apoi rastorni in forma de tort de 22cm,iar dupa ce ai format blatul,lasi la frigider
Pentru crema,topesti ciocolata rupta pe bain-marie,adaugi lichiorul si amesteci bine,dai vasul deoparte si incorporezi gelatina hidratata in apa rece;dupa omogenizare lasi sa se raceasca bine
Intr-un vas amesteci branza cu frisca lichida adaugata cate putin si mixand energic,adaugi ciocolata tot cate putin iar dupa omogenizare rastorni in forma peste blat
apoi lasi la frigider.
Dupa ce s-a intarit,scoti inelul trecand usor cu un cutit in jurul tortului,tot cu atentie desprinzi si tavita de sub blat apoi il pui pe un platou.
Intr-un vas mic,topesti ciocolata rupta in lapte,amesteci energic dupa ce s-a topit si cu lingura torni incepand din mijloc spre margini,lasand sa se scurga apoi stergi surplusul de pe platou si-l ornezi cum stii mai bine.




    
3

Orez prajit cu legume si ou

Am vazut aceasta reteta pe un grup culinar unde sunt inscrisa,mi-a placut cum arata si am zis ca-i numai buna pentru Costel,ca nici nu mai stiu ce sa-i fac.
Am pregatit-o si tare buna a fost,pentru ca nu a mai ramas nimic!
AVEM NEVOIE DE:
1ceapa
1morcov
2catei de usturoi
1ceasca mazare congelata
2linguri ulei2oua
100g orez
sare
patrunjel verde
CUM SE PROCEDEAZA:
In tigaia cu ulei si putina apa,sotezi ceapa si morcovul taiate marunt,mazarea si usturoiul iar dupa ce a scazut apa
dai legumele pe margini iar in mijloc pui ouale batute iar cand incepe sa se inchege,amesteci totul si lasi deoparte.
Orezul spalat,il fierbi in apa cu putina sare iar dupa ce a fiert,il scurgi si-l pui in tigaie cu putin ulei pe foc
apoi amesteci cu legumele;potrivesti de gust,pui pe farfurie si servesti


  

0

Supa crema de dovleac

Imi plac foarte mult aceste supe crema,indiferend din ce sunt facute,sunt atat de bune pentru ca eu le fac in cu totul alt mod ,decat am vazut chiar si la bucatarese cu renume
Cine face o astfel de supa dupa reteta mea isi va da seama ca nu are egal!!hai ca m-am laudat suficient!!😄😄😄
AVEM NEVOIE DE:
1dovleac mic sau 1/2mare
1ceapa
2morcovi
1radacina pastarnac
5cm radacina de ghimbir
1felie radacina de telina(nu puneti multa telina pentru ca fiind cu aroma puternica-i schimba gustul)
sare
1cutie lapte de cocos
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleacul si legumele curatate,spalate,taiate,le pui in oala cu apa si 1lingurita rasa cu sare la fiert.
Dupa ce au fiert bine,strecori totul,pui legumele in robot si le pasezi
Piureul rezultat il pui din nou in oala pe foc,adaugi laptele de cocos
apoi cate putina zeama de la fiert si amesteci pana ajunge la consistenta dorita,dar daca este supa crema,trebuie sa fie putin mai groasa decat supa obisnuita,nici sa semene cu un piure!!😨😨😨😨
Potrivesti de gust apoi servesti cum doresti,simpla sau cu crutoane;eu cand am timp fac crutoane dar de cele mai multe ori o mananc asa simpla!
Un alt an,2018 aceeasi reteta alta farfurie
Un alt an 2019,aceeasi reteta



 


0

Placinta cu dovleac si mere

La cerintele familiei,am facut aceasta placinta foarte gustoasa si aromata datorita merelor!
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de placinta
1/2dovleac sau unul mai mic
1kg mere 
4linguri zahar
1/2lingurita cu sare
esenta de vanilie
1lingurita scortisoara
1lingura unt sau ulei in zile de post
CUM SE PROCEDEAZA:
Calesti dovleacul curatat,ras,in unt impreuna cu zahar si sare iar cand a scazut apa din el,adaugi merele de asemenea curatate si rase
Dupa ce s-au calit(nu trebuie sa le lasi sa se faca pasta,daca a scazut sucul care si l-au lasat,poti opri focul),dai vasul deoparte si adaugi aromele.
Pui pe masa de lucru cate doua foi de placinta,ungi suprafata cu foarte putin ulei,deasupra pui 2-3linguri umplutura,rulezi si pui in tava cu hartie de copt
Lasi tava la cuptor 30-40min la foc mic iar dupa ce s-a racit o tai si pui pe farfurie pudrata cu zahar.


 
 


0

Chec cu albus si fructe tropicale

Am primit de la nepoti acest robot pe care mi-l doream de foarte mult timp dar fiind atat de scump,ramaneam cu dorinta!!
Acum daca l-am primit,trebuie sa-l pun la treaba si am inceput cu ceva usor ca sa nu se sperie,zic!!!😄😄😄
AVEM NEVOIE DE:
10albusuri
1cutie compot de fructe tropicale Sun Food
2linguri pudra de roscove sau cacao
putina sare
1cana cu zahar
aceeasi cana cu faina
1lingurita praf de copt
1lingurita zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in robot albusurile cu putina sare si zeama de lamaie,cand incepe sa-si formeze creste adaugi zaharul cate putin
iar dupa ce ai terminat tot zaharul,adaugi faina cu praful de copt si amesteci usor cu viteza redusa.
Scoti vasul cu albus,pui cu lingura in doua tavi cu hartie de copt(eu am tavi de silicon si nu e nevoie),
iar in albusul ramas adaugi pudra de roscove sau cacao iar dupa omogenizare,acoperi albusul din tavi
nivelezi suprafata,pui restul de fructe ramase si la cuptor lasi 30min la foc mic,fara sa deschizi usa
Dupa ce s-au racit,scoti din tavi si pudrezi cu zahar.



  

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme