Costita la cuptor

Cand am facut dulceata de ardei iuti,numai la aceste costite ma gandeam;le-am facut si rezultatul a fost unul de exceptie!
AVEM NEVOIE DE:
1kg costita de porc
500g cartofi
100ml vin alb
4-5linguri ulei
1capatana de usturoi
3linguri dulceata de ardei iuti
1lingura boia dulce
sare
piper
putin cimbru
oregano
rosii cherry
 CUM SE PROCEDEAZA:
Costita spalata,uscata,o prajesti in tigaie sa se topeasca grasimea daca are apoi o scoti
In tava pui cartofi curatati si taiati cum vrei,adaugi sare,piper,cimbru,boia,uleiul de la carne,oregano,vin,rosiile,usturoiul pisat apoi amesteci totul
Deasupra pui 2-3crengute de rozmarin,costita unsa cu dulceata,acoperi tava cu folie de aluminiu si lasi la cuptor 45min.
Dupa ce descoperi,mai lasi 10min sa se rumeneasca apoi servesti cu castraveti murati.
Deliciu!!


  

0

Musaca cu dovlecei

Daca se face musaca cu vinete,de ce nu ar merge si musaca cu dovlecei;simplu si usor de pregatit dar mai ales super gustoasa!
AVEM NEVOIE DE:
2dovlecei mai mari
1ceasca ulei de masline
500g carne tocata de curcan
1ceapa
2-3linguri ulei
100ml vin alb
1lingura oregano
1leg.patrunjel
sare
piper
4rosii mai mari
300g branza mozzarella
1cana suc de rosii
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui carnea intr-un castron,amesteci bine cu ceapa taiata marunt,sare,piper,oregano,patrunjel tocat marunt apoi rastorni in cratita cu ule si amesteci continuu;dupa ce s-a albit,adaugi vinul,dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugi 1cana cu apa si lasi sa fiarba amestecand din cand in cand
Dupa ce a scazut si carnea este fiarta,opresti focul si dai vasul deoparte
Dovleceiii spalati,ii tai felii subtiri pe lung cu ajutorul cutitului economic
apoi pe tava de la aragaz cu hartie de copt,pui feliile una langa alta si le ungi cu pensula cu ulei de masline apoi lasi tava la cuptor cateva minute avand grija sa nu se arda,fiind foarte subtiri
Intr-o tava sau un vas termorezistent,pui jumatate din sucul de rosii,apoi felii de dovlecel mai multe puse una peste alta fiind la baza,exista riscul sa se arda,apoi jumatate din cantitatea de carne
acoperi cu alt rand de dovlecei apoi cu rondele de rosii
rastorni restul de carne,nivelezi suprafata,acoperi cu toate feliile de dovlecel ramase puse una peste alta,rondele de rosii,restul de suc de rosii
apoi cu mozzarella rasa din belsug
Lasi la cuptor 30min apoi scoti tava,
dupa ce s-a racit scurgi apa care este in tava pentru ca dovlecelul contine foarte multa apa apoi tai







 
 

0

Tort cu trei straturi de ciocolata

Am fost invitata de CRISTINA TOTH la un concurs aniversar
Pentru ca blogul Diva in bucatarie implineste 7ani,Cristina s-a gandint la un concurs iar cine participa,trebuie sa pregateasca o reteta aniversara din ultimii ani;asa am ajuns sa gasesc aceasta reteta pe care eu de mult imi doream s-o fac si am facut-o si mi-a iesit super buna,super aspectuasa;am intampinat ceva probleme,dar in final totul a fost reusit si s-a terminat cat ai zice tort!!(cu ajutoare bineinteles!)
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
100g unt 
60g ciocolata neagra,am folosit Heidi
1lingura lapte
50g faina
1lingurita praf de copt
150g zahar brun
2plicuri zahar vanilat
un praf de sare
20g cacao
1ou+1albus
esenta de vanilie
CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA:
300g ciocolata neagra Heidi
200ml frisca lichida
2foi de gelatina
CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE
500g ciocolata cu lapte
250ml frisca lichida
5linguri lapte
2foi de gelatina
CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
300g ciocolata alba Heidi
250ml frisca lichida
50ml lichior de ciocolata alba pe care nu l-am avut
4foi de gelatina
DECOR:
300g coacaze rosii
1lingura zahar
4tablete de ciocolata alba si neagra
fructe
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru blat,bati oul intreg cu untul topit si racit adaugat cate putin apoi ingredientele uscate(faina,zahar,sare,praf de copt,zahar vanilat si cacao),amestecate separat si adaugate treptat apoi adaugi ciocolata topita pe bain marie cu 1lingura lapte iar la final albusul batut spuma tare
Rastorni compozitia in forma de tort cu diametrul de 18-20cm cu hartie de copt si la cuptor lasi 15-20min depinde de cuptor sau pana trece testul scobitorii
Dupa ce blatul s-a racit putin,scoti inelul,pui blatul fara hartie pe un platou,pui inelul peste blat si lasi deoparte pana pregatesti prima crema

Pentru crema de ciocolata neagra,topesti ciocolata pe bain marie cu 3linguri lapte,dupa ce s-a topit amesteci energic sa se lichefieze apoi lasi deoparte sa se raceasca
Bati bine frisca,incorporezi gelatina hidratata in apa rece apoi topita pe bain marie cu 3linguri de frisca lichida oprita,mixezi repede apoi tot la viteza maxima amesteci cu ciocolata topita

Rastorni crema peste blat si lasi la frigider pana se intareste
Pentru crema de ciocolata cu lapte,procedezi la fel ca prima crema,apoi rastorni peste blat doar daca s-a intarit

Mie mi-a rezultat destul de multa crema iar forma fiind mica,am fost nevoita sa adaug "un prelungitor";am taiat un bidon de apa,am desfacut inelul,am pus prelungitorul apoi am strans inelul la loc si a fost perfect;ce sa faci,in bucatarie se mai fac si inventii ca sa iesi din incurcatura!!


Dai apoi "bidonul" la frigider sa se intareasca!!
De asemenea pentru crema de ciocolata alba se procedeaza la fel,doar in cazul in care folosesti lichior de ciocolata se schimba procedeul dar eu daca nu am avut,metoda a ramas la fel.
Rastorni peste crema intarita apoi lasi la frigider pana a doua zi cand treci de jur imprejur cu un cutit subtire,desfaci inelul si-l scoti apoi cu atentie scoti si prelungitorul,stergi marginile platoului pentru ca prima crema s-a scurs putin pe langa inelul formei apoi lasi deoparte sa pregatesti decorul
Pui coacazele curatate intr-un vas mic pe foc impreuna cu zaharul,lasi sa se formeze un sirop putin mai gros apoi treci prin sita iar sosul rezultat dupa ce s-a racit il torni peste tort incepand din mijloc sa se scurga pe margini iar deasupra ornezi cu ciorchine de coacaze si tablete de ciocolata
Multumesc Cristina pentru oportunitatea de a pregati acest tort!

  



 
1

Ficatei cu legume

Doar am spus ca nu mai cumpar ficatei dar uit ce mi-am propus,pentru ca-mi plac mult;si de aceasta data mi-au iesit putin amari ca doar i-am curatat,mai aveam putin si aruncam aproape tot!!!
Nu mai cumpar gata!!
AVEM NEVOIE DE:
500g ficatei de pui
1morcov
1ceapa
3linguri ulei
50ml vin alb
sare
piper
1lingura oregano
5catei de usturoi
200g rosii cherry
1ceasca amestec de seminte de cereale pentru garnitura(bulgur fin si quinoa alba si rosie)
CUM SE PROCEDEAZA:
In vasul cu ulei si 1ceasca cu apa,pui ceapa taiata julien si morcovul rondele,dupa ce s-au inmuiat adaugi ficateiii fierti in prealabil cateva minute,vinul,rosiile intregi si lasi sa fiarba cu capac
In acest timp,pui intr-un vas pe foc 1ceasca cu seminte,4cesti cu apa,1lingura ulei de masline si lasi sa fiarba incet cu capac iar dupa ce s-a umflat,condimentezi si opresti focul
Dupa ce ficateiii sunt aproape gata,condimentezi,adaugi oregano si usturoiul pisat,amesteci iar dupa 1-2min.opresti focul.
Pe farfurie pui o insula de seminte,deasupra ficatei si sos


0

Somon la cuptor

O alta reteta pentru regimul sotului,din care am mancat si eu pentru ca a fost buna rau!
AVEM NEVOIE DE:
2rondele de somon
200g rosii cherry
1lingura ulei de masline
2lingurita seminte de mustar
1lingurita mustar Dijon
cateva crengute de rozmarin
cateva crengute de cimbru
zeama si putina coaja rasa de lamaie
sare
paste sau orice pentru garnitura
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui in robot,semintele de mustar,mustarul,ulei,doua crengute de rozmarin doar petalele,1crenguta de cimbru,zeama si coaja de lamaie,ulei si sare iar dupa ce s-a format o pasta  rastoarni intr-un bol
Pestele spalat,pudrat cu putina sare
il pui intr-un vas termorezistent
il ungi cu pasta obtinuta,pe langa el pui rosiile,rozmarin,cimbru,stropesti totul cu ulei de masline,acoperi vasul si la cuptor 25min,dupa acest timp descoperi si mai lasi 10min
Servesti pestele alaturi de paste fierte si bine scurse si sos deasupra


0

Dulceata de ardei iuti2

Am facut si anul trecut astfel de dulceata dar nu am fost multumita,Stiu ca dulceata trebuie sa fie cu bucatele dar avand in vedere ca aceasta dulceata nu se serveste pe farfurie ca orice alta dulceata,ea se foloseste ca sos in amestec cu alte ingrediente,sau alaturi de fripturi,peste,omlete sau de ce nu in compozitia diferitelor preparate.De aceea am schimbat metoda de preparare iar de aceasta data a fost super buna,pe placul meu!
Asta e parerea mea!
AVEM NEVOIE DE:
2kg ardei iuti carnosi
500g ardei kapia(optional)
700g zahar
1l otet
1/2lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand va atentionez ca trebuie sa va :baricadati"in bucatarie cu usa inchisa si geamul larg deschis,sa aveti manusi si masca pentru ca altfel patiti ca mine.
Eu am lasat toate gemurile dar si usile deschise in tot apartamentul,in ideea ca se face curent si toti aburii ies afara dar a fost gresita ideea mea pentru ca mi s-au stricat toate flori si plante care au fost mai sensibile,muscate,busuioc,lamaita,menta,salvie!!!
In vasul de dulceata pui otetul si zaharul sa fiarba iar cand s-a legat ca orice sirop de dulceata,adaugi ardeiii
 curatati de seminte si nervuri,spalati,trecuti prin masina de tocat,putina sare(1/4lingurita)
Lasi sa fiarba adunand spuma care se formeaza iar dupa ce s-a legat,adaugi zeama de lamaie

Pui dulceata fierbinte in borcane curate,infiletezi capacele si le lasi sa se raceasca in patura
O poti folosi in multe sosuri,drept condiment in diferite mancaruri,1lingurita cu dulceata pusa alaturi de friptura,peste,sau oriunde vreti s-o adaugati daca va place gustul de picant.

0

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme