Pandispan cu fructe

Iar am facut o nebunie cum imi place mie sa spun.
AVEM NEVOIE DE:
7oua
7linguri apa
7linguri ulei
11/2 cana cu faina
1cana cu zahar
1plic praf de copt
2linguri cacao,eu am folosit pudra de roscove
1cana cu visine

CUM SE PROCEDEAZA:
Albusurile batute spuma tare cu un praf de sare,adaugi in fir siropul fierbinte facut din apa si zahar
 apoi ulei cate putin,galbenusurile pe rand iar la final faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor cu spatula.
Rastorni in tava de placinta unsa si tapetata cu faina,lasi putina compozitie pe care o amesteci cu cacao
rastorni deasupra,marmorezi cu o furculita iar deasupra pui visinile bine scurse
La cuptor va sta 45min iar dupa ce s-a copt rastorni de doua ori pe un platou,pudrezi cu zahar,tai si servesti.
Eu am intampinat greutati cand am rasturnat-o pentru ca m-am increzut in aceasta tava de la Delimano si nu am uns-o!!gresit,trebuia unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt pentru ca mi s-a lipit!!!



 
 

0

Inghetata cu fructe

Aceasta e mai mult un parfe decat o inghetata,sau cine doreste o poate servi si in cupe
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
200ml frisca lichida
3galbenusuri
100g zahar tos
1lingura zahar pudra
300g visine sau alte fructe
cateva crengute de menta
100g ciocolata
80ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru inceput se pun fructele spalate si curatate de samburi intr-un vas pe foc impreuna cu jumatate din zahar
si crengutele de menta
se lasa pe foc amestecand mereu pana siropul lasat,se ingroasa ca la dulceata apoi se da vasul deoparte sa se raceasca si se scoate menta
Galbenusurile amestecate cu restul de zahar,se pun pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa
apoi se lasa seoparte sa se raceasca
Intr-un castron se pune branza,zaharul pudra,se amesteca cu telul apoi se adauga crema de oua care trebuie sa fie destul de rece,apoi frisca batuta tare
Dupa omogenizare se rastoarna putin in forma de chec cu folie alimentara
peste crema se pun fructele(fara sirop),se acopera cu vrema apoi cu folia ramasa pe margini si se lasa la congelator pana a doua zi,cand se scoate tava,se adauga deasupra ciocolata topita in frisca,se niveleaza suprafata si se mai lasa 30min la congelator
Dupa acest timp,se scoate din tava,se indeparteaza folia,se pune pe un platou,se taie si se serveste.

Eu,avand tava de chec mica,mi-a ramas compozitie si am pus-o intr-o alta forma iar deasupra am pus restul de visine
A doua zi am rasturnat pe platou,am ornat-o cu siropul de la visine si a fost buna de servit.
Sursa de inspiratie,Bucataresele vesele!multumesc fetelor!!









0

Chiftelute de dovlecei si soia

Din prima recolta de dovlecei am facut ce-mi place mai mult si anume,pane iar acum chiftelute dar daca era prea putina compozitie,am adaugat si cateva granule de soia daca tot le-am avut
Au iesit super bune,eu cel putin le mancam cum le scoteam de la prajit!
AVEM NEVOIE DE:
500g dovlecei
100g granule de soia
1ceapa
2morcovi
2capatani de usturoi
2oua
sare
piper
putin cimbru
marar verde
3cani cu faina
ulei pentru prajit
baby spanac
CUM SE PROCEDEAZA:
Dovleceiii curatati de coaja,rasi fin,se pun intr-o sita sa se scurga pana termin cu restul ingredientelor
Apoi ceapa tocata foarte marunt,morcovul curatat si ras de asemenea si el fin,usturoiul pisat,soia fiarta cateva minute,scursa iar dupa ce s-a racit stoarsa bine
toate acestea se pun intr-un castron,se adauga dovleceiii bine storsi,sare,piper,cimbru,oua batute,marar taiat marunt,se amesteca bine toata compozitia,trebuie gustat pentru ca necesita mai multa sare decat suntem obisnuiti sa punem la alte mancaruri, de asemenea si usturoi se cere mai mult;eu pe langa cele doua capatani care se vad,am mai adaugat doua si parca tot ar mai fi mers!
Se pune faina intr-un vas mai mare,se ia cu lingurita din umplutura(nu luati mai multa pentru ca nu reuseste sa se prajeasca sau riscati sa se risipeasca in tigaie),se pune umplutura in faina,se tavaleste sa intre faina in compozitie apoi se formeaza chftelele si se pun la prajit in ulei incins
Nu va sfatuiesc sa puneti faina in compozitie(parerea mea),pentru ca dovleceiii oricat ar fi storsi,tot isi lasa apa dupa cum se vede in castronul meu, iar faina adaugata,chiftelele vor fi cleioase la mijloc
De asemenea va mai spun ca sa nu le faceti,le lasati pe masa pana se prajesc altele,pentru ca asa cum am spus,dovleceiii lasa apa,asa ca pe masura ce sunt facute,imediat se pun in tigaie.
Poate ma intrebati daca merg si la cuptor,asta nu stiu sa va raspund,nu am incercat aceasta varianta
Dupa ce sunt rumenite pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie
Se servesc chiftelele pe farfurie,alaturi de o salata sau cine doreste,cu cartofi prajiti.
Eu am avut baby spanac,l-am spalat,l-am uscat,l-am pudrat cu putina sare iar pe farfurie l-am stropit cu otet balsamic




 
 

0

Dovlecei pane

Mi-a adus de la gradina prima recolta de dovlecei tzukini cum ar spune un italian si am facut repede pane,ca sa nu stau prea mult in caldura din bucatarie.
AVEM NEVOIE DE:
dovlecei
oua
faina de hrisca
sare
piper
putin cimbru
3catei de usturoi
ulei pentru prajit
Nu am pus cantitatile exacte,pentru ca fiecare pregateste din cati dovlecei dispune,de la 1bucata pana la cateva kg.
 CUM SE PROCEDEAZA:
De cand am descoperit aceste taine ale bucatariei si mai ales de cand am descoperit gustul bun al acestor dovlecei pane(acasa mama nici nu-mi mai spunea cand facea asa ceva pentru ca stia ca nici nu vreau sa aud!!!),eu nu-i tai rondele pentru ca stau prea mult in fata aragazului,asa ca-i tai altfel.
Dovleceiii spalati,uscati(daca sunt din gradina mea nu-i curat de coaja pentru ca stiu ca nu exista chimicale dar daca sunt cumparati,sunt si curatati de coaja),se taie in doua pe latime apoi fiecare jumatate este feliata pe lungime;astfel acesti dovlecei la final,vor arata ca niste snitele.
Se pudreaza cu sare feliile,se pun intr-o sita sa se scurga apa din ei.
Intre timp,intr-un castron se bat ouale cu un praf de sare,piper,putin cimbru,se adauga usturoiul pisat,faina cat sa se ajunga la consistenta aluatului de clatite,putin mai gros
Am folosit faina de hrisca,pentru ca am observat de la o alta reteta ca exteriorul este crocant si mi-a placut.
Feliile de dovlecel se pun intre doua hartii de bucatarie,se preseaza ca sa absoarba apa
apoi se pun in castronul cu aluat,se amesteca sa se lipeasca de fiecare felie aluatul,
si se pun cate una in ulei incins;dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,se scot pe farfurie cu hartie
Se servesc pe farfurie cu felii de lamaie si sos de usturoi pregatit cu iaurt







 

0

Gyros

Gyro sau Gyros,este o reteta greceasca cu influiente turcesti,este o inventie relativ recenta si azi este considerata fast-food.
Este un fel de sandwich cu pita greceasca,carne rotisata,cartofi prajiti,tzatziki,rosii si ceapa.
Exista zeci de variante de Gyros cu sosuri diferite si salate diferite,de asemenea si carnea este folosita de fiecare dupa plac iar pita greceasca nu este obligatorie,putand fi folosita si lipia arabeasca sau putand fi servit si in farfurie.
In concluzie,nimeni nu foloseste reteta originara,pentru ca nu se stie!
Cele doua variante,in lipie si pe farfurie!
AVEM NEVOIE DE:
300g carne putin grasa de porc
condimente Gyros
2rosii
1ceapa
5linguri ulei de masline
1lingura otet balsamic
1lingurita miere
1lingurita boia dulce
cartofi
sos tzatziki
lipii
CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea taiata in cubulete mici,se pune intr-un bol in care se adauga:ulei de masline,otet balsamic,miere,sare,boia si 2-3linguri cu condimente Gyros,se amesteca totul foarte bine,se acopera bolul si se lasa la frigider pana a doua zi.
Se rastoarna a doua zi carnea in tigaie,se amesteca totul pana se rumeneste bine apoi se opreste focul iar daca e nevoie,se adauga 1pahar cu apa si se lasa la fiert pana scade si carnea este fierta.
Pentru sosul tzatziki se amesteca intr-un castron iaurtul grecesc cu usturoiul pisat,castravetele ras fin si bine stors,putina sare si piper iar la urma marar taiat marunt.
Cartofii curatati,spalati,taiati pai,se prajesc in ulei iar dupa ce s-au rumenit,se scot pe o farfurie cu hartie de bucatarie.
Pe fiecare lipie,se pune cate o lingura cu sos,apoi carne,peste carne cartofi prajiti,apoi felii de rosii si ceapa julien,se pudreaza cu sare iar dupa preferinta,se mai adauga sos;
apoi partea de jos,se ridica spre mijloc,se aduc si partile laterale,se pune pachetul astfel format intr-o punga mica,se pun pe platou apoi se servesc
Tot la fel de bine,asa cum am spus si la inceput,se poate servi si pe farfurie.
se pun pe o farfurie mai mare,carne,alaturi cartofi,apoi felii de rosii si ceapa,si intr-un colt triunghiuri mici de lipie iar in mijloc un bol mic cu sos
Se ia cate un triunghi de lipie,se pun pe el cate putin din continutul farfuriei,apoi se mananca toata cum ar fi un amuse-bouche
Pentru cine nu are condimente speciale pentru Gyros,ai nevoie de:
sare
piper
3catei de usturoi bine pisati
1/2lingurita chimen macinat
oregano uscat
cimbru
1lingurita boia dulce
1/2lingurita boia iute
1/4lingurita scortisoara
1lingurita miere
1lingurita otet balsamic
2linguri ulei de masline
Toate aceste condimente le pui intr-un bol impreuna cu carnea taiata cubulete mici,amesteci bine,acoperi si la frigider pana a doua zi
Mai departe procedezi ca in reteta
Aceasta reteta se face si cu piept de pui,chiar daca in original gasim carne de miel,fiecare o adapteaza dupa placere.
Cam de mult nu am facut asa ceva si intr-o zi ploioasa,mi-am adus aminte iar cum mie nu-mi trebuie sa stau mult pe ganduri,am cumparat lipii,restul ingredientelor le aveam si am trecut la treaba!!
asta s-a intamplat in 2018,Iulie
In lipie
si la farfurie!









 

1

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme